Opruimen, loslaten en opnieuw verbinden.

24. augustus 2024

 

Inmiddels is het weer 24 augustus, we zijn al weer goed opgeschoten. Ons huis is verkocht en half september is de overdracht.

Het voelt op ons nieuwe adres al als thuis.  Vandaag zijn we naar ons oude huis gegaan om op te ruimen. Zowel in huis als in de garage en de garage bij de buurvrouw. Keuzes maken, beslissingen nemen en dan handelen! Het valt allemaal niet mee. Emotionele verbindingen met spulletjes van vroeger van school van de jongste, even geappt, wil je het nog? nee hoor mam, ik heb al een deel, doe maar weg. Oké, papierbak erbij en in kiepen maar. Het voelt elke keer wat lichter. 

 

We hadden Ylva onze hond meegenomen die ook al ingeburgerd is in Strijp. We hadden haar daar geen plezier mee gedaan! Een leeg huis, de energie totaal veranderd en baasjes die maar heen en weer liepen.. Het heerlijke botje wat ik haar gegeven had hielp daar niet aan mee. Die had ze zo op maar daarna volgde ze me op mijn hakken, letterlijk! Pff zielig èn vermoeiend. Nog even in het Henri Dunantpark gewandeld maar niets hielp. We zijn op tijd weer naar huis gegaan waar Ylva helemaal blij mee was. Ook voor ons voelt ons nieuwe appartement als een heerlijke plek om thuis te komen!

 

Mijn werk pak ik ook weer op, rustig aan nog, deze weken van ruimen zijn nog pittig maar daarna zal het zeker weer fijn zijn om meer aan de slag te gaan. Deze plek voelt heel fijn ook om te werken.

Begin september krijg ik een laserbehandeling in mijn minst goede oog, nu zie ik nog maar 20% maar de oogarts heeft gezegd dat dit na de behandeling aanzienlijk zal verbeteren en ook de lichtgevoeligheid zal minder zijn. 🙏 ik hoop en heb vertrouwen! Maar ik ben ook van: eerst zien en dan geloven.